top of page

Ons manier van werken

Persoonlijke aandacht

Bij Gogi Solution staat 10+ service hoog in het vaandel. Wij geven daarom veel persoonlijke aandacht aan de kweker en steken naast het bouwen, implementeren en het beheren van het kostprijsmodel veel tijd in advies en begeleiding. 

Advies

Een kostprijsmodel heeft geen waarde als de gebruiker niet weet hoe ermee te werken. Onze consultants weten als geen ander hoe de kweker te begeleiden in het gebruik van het gebouwde model en daarop in samenwerking met het management van de kwekerij een actieplan te formuleren. Dit allemaal om het resultaat van de onderneming te verhogen en de continuïteit te waarborgen.

Maatwerk 

De kostprijsmodellen welke wij ontwikkelen zijn maatwerk. Het wordt specifiek gebouwd a.d.h.v. de behoefte van de kweker. Om het geheel in goede banen te leiden hebben wij hier een stappenplan voor gemaakt. Dit wordt in detail met de kweker besproken en vervolgens nageleefd.

Kostprijsmodel 'Potplanten Kwekerij' 

Dit bedrijf heeft drie locaties met een totale oppervlakte van 7,5 hectare en produceert jaarrond pot- en perkplanten. Hierbij kunt u denken aan kamerplanten, zoals Calathea, Alocasie en Philodendron. Daarnaast worden diverse seizoensplanten gekweekt waaronder Campanula, Ranunculus en Helleborus.
 

Voor de directie hebben wij een kostprijsmodel ontwikkeld, waarmee zij op week- en totaal teeltniveau kostprijs kunnen bepalen. Daarnaast hebben wij een scenario analyse functie aan het model toegevoegd waarmee de gebruiker in staat is met de variabelen te puzzelen, zoals het totaal aantal stuks per plantsoort, aantal stuks per m², stijging/daling van de energiekosten, verkoopprijs om de optimale winst te bepalen met de huidige bruikbare m², personeel en kosten. Hiermee is de directie instaat om optimale teelt samen te stellen.  

Montis_foto.jpeg

Kostprijsmodel 'Tropische Planten Kwekerij'

Voorbeeld van een lopend project;

Dit bedrijf heeft zes kassen met een totale oppervlakte van 6,5 hectare en produceert jaarrond tropische planten voor tuincentrums. Voor dit bedrijf mogen wij een kostprijsmodel ontwikkelen waarmee de directie gerichter beslissingen kan nemen en meerjarig strategische plan ontwikkelen, welke met cijfers onderbouwd kunnen worden. 

Ammerlaan_tropische planten.jpeg

Komt hier uw kwekerij? 

Welke gaat het worden een planten, bloemen of groentekwekerij? 

Greenhouse
bottom of page